Heeft u een hotel, camping of een bed & breakfast? Of biedt u op een andere manier overnachtingen aan tegen betaling? Dan betaalt u toeristenbelasting.

Aangifte toeristenbelasting doen

De gemeente heft deze belasting omdat gasten gebruikmaken van voorzieningen in de gemeente. U betaalt alleen belasting voor gasten die niet in dezelfde gemeente staan ingeschreven. U mag toeristenbelasting doorrekenen aan uw gasten.

Aangifte toeristenbelasting

Verhuurt u als eigenaar van een (mini)camping vaste jaarplaatsen of seizoenplaatsen? En is er een particuliere eigenaar van het onderkomen? Dan kunt u kiezen voor een vast bedrag per verblijf per jaar. Dit noemen we een forfait. Let op: in sommige gevallen geeft u daarnaast het werkelijke aantal overnachtingen door. Lees meer over forfaits en registratie met het nachtverblijfregister op Aangifte toeristenbelasting doen.

Controleer of verhuur is toegestaan

Niet in alle gevallen is het toegestaan om te verhuren en/of overnachtingen aan te bieden op uw perceel. Dus voordat u start met verhuur/het aanbieden van overnachtingen, controleer dan of dit is toegestaan.

Meer informatie over de mogelijkheden van verhuur kunt u bij krijgen bij uw gemeente: