Heeft u een hotel, een camping of een bed & breakfast? Of biedt u op een andere manier overnachtingen aan tegen betaling? Dan betaalt u toeristenbelasting.

Aangifte toeristenbelasting doen

De gemeente laat u deze belasting betalen, omdat gasten voorzieningen in de gemeente gebruiken. U mag de toeristenbelasting doorrekenen aan uw gasten. Zij betalen deze belasting alleen als zij in een andere gemeente staan ingeschreven. En voor die gasten betaalt u belasting.

Aangifte toeristenbelasting

Verhuurt u als eigenaar van een (mini)camping vaste jaarplaatsen of seizoenplaatsen? En is er een particuliere eigenaar van het onderkomen? Dan kunt u kiezen voor een vast bedrag per verblijf per jaar. Dit noemen we een forfait. Let op: in sommige gevallen geeft u daarnaast ook nog het werkelijke   aantal overnachtingen door. Lees meer over forfaits en registratie in het nachtverblijfregister op Aangifte toeristenbelasting doen.

Controleer of u mag verhuren

Het is niet altijd toegestaan om te verhuren en/of overnachtingen aan te bieden. Controleer dus goed voor u er op uw perceel mee begint. Meer informatie over de mogelijkheden van verhuur kunt u bij krijgen bij uw gemeente: